Felvételizőknek

Hasznos információk jelentkezőinknek

 

1. A felvételi tájékoztató letölthető a DE BTK doktori iskoláinak honlapjáról: innen. Itt megtalálhatók a jelentkezés feltételei, időpontja, díja, és a doktori programunkra vonatkozó információk is. A jelentkezési határidő: május 15!

2. A felvételi előtt egy 5-10 oldalas kutatási tervet kell készíteni. Erről egyeztessenek leendő témavezetőjükkel, aki kérdezni fogja Önöket a felvételin. A témavezetők kutatási területeit, témáit itt olvashatják: http://nevtudphd.unideb.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=77&Itemid=90

3. A jelentkezés további feltételei: legalább egy tudományos publikáció valamely lektorált folyóiratban, tanulmánykötetben (amennyiben még nem jelent meg, az erről szóló igazolást legkésőbb a felvételi napján be kell mutatni) és egy középfokú, C típusú komplex nyelvvizsga (javasolt nyelvek: angol, német, francia).

4. A felvételi elbeszélgetésre június első felében kerül sor, erről előtte értesítést fognak kapni.

5. Javasoljuk, hogy a jelentkezés előtt konzultáljanak Prof. Pusztai Gabriella programvezetővel.

6. Javasoljuk, hogy vegyenek részt Kutatási szemináriumunk néhány alkalmán, amelyek szerdánként 10 órától vannak a főépület fszt. 7-es termében. Vagy a doktori jelentkezőknek szervezett, felvételire felkészítő kutatási szemiráiumi alkalmakon ("Kutszem 0"), utóbbira Dusa Ágnesnél lehet jelenkezni. 

7. A jelenlegi és a leendő e-mail címüket felvesszük a levelezőlistánkra, ahol majd láthatják, hogy milyen fontos információkkal látjuk el a hallgatókat, s betekintést nyerhetnek ezáltal programjainkba, ha Önök is igénylik ezt. Erről bármikor leiratkozhatnak.

8. Akiknek nem gmail-es e-mail címe van, kérjük, készítsenek egyet, mert nálunk az információáramlás nagy része google-honlapok, dokumentumok segítségével történik.

9. Javasoljuk, hogy regisztráljanak valamilyen tudományos közösségi portálon (pl. Linkedin, Researchgate, academia.edu). Leginkább ez utóbbit ajánljuk, mert ide anyagokat is fel lehet tölteni. Javasoljuk eddigi kéziratait, cv-t, publikációs jegyzéket stb. ide feltölteni és egy profilt kialakítani.

10. További információkat honlapunkon olvashatnak. Amennyiben kérdésük lenne, forduljanak bizalommal Deákné Dusa Ágnes Réka programtitkárhoz ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ).

 

Várjuk jelentkezésüket!